Награди за българската фехтовка

Президентът на Международната федерация по фехтовка (FIE) Алишер Усманов награди легендата на българската фехтовка Васил Етрополски. Церемонията се проведе днес по време на прием, даден от FIE в чест на 90-годишнината на БФ Фехтовка в „София хотел Балкан“.
Световният шампион и трикратен носител на Световната купа по сабя Васил Етрополски получи почетен медал на международната федерация за приноса си към фехтовката.
Президентът на FIE връчи плакети и на най-изявените български състезатели за 2015 година – Йоана Илиева и Пламен Диков, на класиралия се за олимпийските игри в Рио де Жанейро на сабя Панчо Пасков, възпитаник на Фехтовална академия „Васил Етрополски“, както и на треньора Ивайло Воденов.

“Ние подкрепяме българската фехтовка, аз съм приятел с Величка. Благодаря и на правителството на България, че поддържа федерацията. В България се провеждат много международни състезания, но трябва повече да работим, за да стане страната център на световната фехтовка. Пожелавам успех на българския състезател на олимпийските игри”, каза още Усманов.

_MG_1808 _MG_1857 _MG_1878 _MG_1891 _MG_1915