Ивайло Воденов повежда отбора за „Аспарухов меч”

Селекционерът на националните отбори на сабя Ивайло Воденов ще поведе 17 българи на Световната купа за младежи и девойки „Аспарухов меч”, чийто домакин по традиция ще е в гр. Пловдив на 1-2 октомври 2016 г.

Очакват се рекордните за такава проява 310 участници от 29 държави. При младежите страната ни ще разчита на Стефан Булдеев, Христо Ефимов, Галин Генов, Георги Георгиев, Атанас Кънев, Иван Мандов, Даниел Трайков и Добромир Цветков. Голямата ни надежда при девойките е 15-годишната Йоана Илиева, която има зад гърба си девето място на световно първенство и балканска титла за жени, която спечели едва на 14 г. Другите избранички на Воденов са Анелия Близнакова, Йоанна Ефимова, Васка Коджабашева, Симона Недялкова, Елица Станимирова, Петя Стоева, Теодора Вутова и Катрин-Мария Живкова.

„Имайки предвид високото ниво на турнира, както и спортно-техническата форма на българите след проведените подготвителни лагери, целта ни е класиране на участник в първите 32-ма, както при младежите, така и при девойките. В отборното състезание ще считаме за успех място сред първите 8. Разчитаме на силна игра на основните ни състезатели – Йоана Илиева, Йоанна Ефимова, Георги Георгиев и Стефан Булдеев“, коментира Ивайло Воденов, който е личен треньор на Илиева.

Специален гост на Световната купа и на Българската федерация по фехтовка ще бъде четирикратният олимпийски шампион на сабя и президент на Европейската конфедерация по фехтовка Станислав Поздняков (Рус).

 

Галерия