“Свечников“, „Корсар“ и „Младост“ извоюваха отборни титли в държавното първенство на сабя

Девет клуба от София, Бургас, Пловдив и Русе участваха в отборната надпревара от държавното първенство на сабя в Пловдив, а “Свечников“, „Корсар“ и „Младост“ си тръгнаха с титли. Шампионатът беше организирана от Българска федерация по фехтовка и се проведе в залата в Пловдив, като отборите бяха разделени в две възрастови групи – до 15 и до 17 години.

Във възрастова група до 17 години финалите и при момчетата, и при момичетата бяха между „Свечников“ и „Корсар“. След оспорвани битки шампионските титли извоюваха отборите на „Свечников“ София, а среброто остана за „Корсар“ Бургас. При момичетата бронза взе ЦСКА София, а при кадетите до 17 години – „Тамплиер“ София. Крайното класиране изглежда така: Момичетата до 17 години – първо място за „Свечников“ София, второ място за „Корсар“ Бургас и трето за ЦСКА София; кадети до 17 години – първо място за първия отбор на „Свечников“ София, второ място за „Корсар“ Бургас и трето за „Тамплиер“ София.

При момичетата до 15 години държавен шампион стана тимът на „Корсар“ Бургас, следван от „Свечников“ София и „Левски“ София. При момчетата до 15 години първото място спечели „Младост“ София, следван от „Русе“ Русе и „Корсар“ Бургас.

Следващото състезание от календара на Българска федерация по фехтовка е държавното първенство за рапира от 18 до 21 април, индивидуално и отборно. То ще се проведе в Шумен и ще е в четири възрастови групи – до 11, до 13, до 15 и до 17 години.