Йоана Илиева е пета в Пловдив

Йоана Илиева завърши пета на сабя на Европейското първенство за младежи и девойки до 23 години в Пловдив в конкуренцията на 46 състезателки от 16 държави. Така 17-годишната ни национална състезателка показа, че успехите й през годината не са случайни и оставя зад гърба си много силен сезон. След няколко отлични представяния на стартовете за Световната купа за жени до 20 години, през април Йоана извоюва бронз на световното първенство за кадети и младежи в Торун (Полша) и стана недосегаема на върха в класирането за Световната купа.
– Не съм много доволна от представянето си днес, – каза Йоана, след като се класира пета при девойките до 23 години. – Знам, че резултатът е добър, но дойдох за медал и за мен това не е успех. Не се чувствам спечелила нещо кой знае какво, още повече, че преди няколко месеца победих Евгения Подпаскова с 15:12, а тук загубих от нея. Оказа се, че е доста по-подготвена. Затова искам да работя и да подобря всичко.
Поздравяваме Йоана за отличното представяне в Пловдив и й пожелаваме още победи в неделя, когато е отборната надпревара на сабя. Първите ни битки са срещу тима на Украйна.

Ето и класирането от третия ден на Европейското първенство в Пловдив:

Сабя, девойки до 23 години
1 Анна Башта Азербайджан
2 Лусия Лукарини Италия
3 Евгения Подпаскова Русия
3 Палина Каспиарович Беларус
5 Йоана Илиева България
6 Бианка Керн Унгария
7 Елоиза Пасаро Италия
8 Луца Счукс Унгария
9 Светлана Шевелева Русия
10 Ребека Гаргано Италия

Рапира, младежи до 23 години
1 Кирил Бородачев Русия
2 Давиде Филипи Италия
3 Роже Валеран Франция
3 Бианчи Гиуламе Италия
5 Искандер Ахметов Русия
6 Рафаел Савин Франция
7 Велико Чук Сърбия
8 Стеф ван Кампено Белгия
9 Стеф де Грееф Белгия
10 Петър Филес Хърватия