Министър Кралев награди най-добрите фехтовачи за 2019 г.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди най-добрите фехтовачи за 2019 година – Йоана Илиева и Галин Генов – с почетни плакети на Министерството на младежта и спорта. Награди за успехите през 12 месеца получи и старши треньорът на националния отбор на сабя Ивайло Воденов, както и международният съдия Васил Миленчев, който беше избран за четвърти пореден път за най-добър съдия в света по фехтовка.

През тази година Йоана Илиева спечели бронзов медал от Световното първенство за кадети и младежи в Торун (Полша) и стана носител на Световната купа на сабя за жени до 20 години. Галин Генов извоюва бронзов медал на Европейското първенство за младежи до 20 г. във Фоджа (Италия).

На срещата с министър Кралев Ивайло Воденов сподели плановете за подготовка на състезателите ни от националния отбор в олимпийската 2020 година. Целта пред Йоана Илиева е спечелване на квота за игрите в Токио. Президентът на Българската федерация по фехтовка Величка Христева обсъди с министъра на младежта и спорта възможностите пред младите ни състезатели. Своите впечатления от тяхното представяне сподели и световният шампион на сабя от 1983 г. Васил Етрополски. Етрополски коментира, че България разполага със силно младо поколение във фехтовката, което не бива да се губи за спорта, а да се развива в следващите години.