Добрин Гьонов и Йоана Илиева със злато на държавното първенство на сабя / мъже и жени

Добрин Гьонов от ЦСКА София и Йоана Илиева от Свечников спечелиха златните медали на държавното първенство на сабя при мъжете и при жените. Състезанието се проведе в Пловдив, като при мъжете участваха 32 сабльори, а при жените – 25 сабльорки.

Добрин Гьонов от ЦСКА София стартира състезанието отлично, като излезе от групите с пет победи. В елиминациите, за място сред най-добрите осем, той победи Валентин Кювлиев от Свечников с 15:5, след което се наложи с 15:14 над Симеон Михайлов от ЦСКА София. В полуфиналите Добрин се изправи срещу Тодор Стойчев от Свечников и отново записа победа – 15:12. Във финала сабльорът на ЦСКА София излезе срещу Димитър Райкин от Свечников и взе шампионската титла след 15:13. В крайното класиране на първо място е Добрин Гьонов от ЦСКА София, на второ място е Димитър Райкин от Свечников, а третото място разделиха Иван Мандов от Пловдив БГ и Тодор Стойчев от Свечников.

При жените Йоана Илиева грабна шампионската титла след шест победи в групите и победа с 15:7 над София Медарска за влизане в най-добрите осем. Последва 15:6 срещу Габриела Захаринова от Свечников и 15:4 срещу Белослава Иванова от ЦСКА София. В двубоя за първото място Йоана се изправи срещу Олга Храмова от Свечников и спечели с 15:12. Така златният медал отиде у Йоана Илиева от Свечников, сребърното отличие е за Олга Храмова от Свечников, а бронзовите медали си разделиха Белослава Иванова от ЦСКА София и Михаела Николова от Корсар.

В отборната надпревара при младежите и девойките триумфира фехтовален клуб Свечников. Свечников 3 (Христо Ефимов, Валентин Кювлиев и Павел Павлов) спечели златните медали при младежите, на второ място завърши тимът на Русе (Веселин Великов, Николай Николов и Стефан Калинов-Рохас), а на трето място се класира Свечников 2 (Виктор Павлов, Тодор Стойчев и Ясен Стоянов).

При девойките шампионки станаха сабльорките на Свечников Александра Бояджиева, Калина Атанасова, Йоана Илиева и Емма Нейкова. На второ място завърши вторият тим на Свечников – Габриела Захаринова, Ана Михайлова и Елица Станимирова, а на трето място се класираха фехтовачките на ЦСКА София Теодора Вутова, Алина Брандао и Белослава Иванова.

Утре държавното първенство продължава с боевете при мъжете и жените отборно, като резултатите можете да следите в реално време на https://engarde-service.com/siteTemplate.php?lang=en&Organisme=zheleznik&Event=dpf2021&page=competitions.php.

Класиране

Държавно първенство, сабя

Мъже, индивидуално

1            Добрин Гьонов ЦСКА София

2            Димитър Райкин            Свечников

3            Иван Мандов   Пловдив БГ

3            Тодор Стойчев Свечников

5            Атанас Арнаудов           Младост

6            Христо Ефимов Свечников

7            Ясен Стоянов   Свечников

8            Симеон Михайлов        ЦСКА София

Жени, индивидуално

1            Йоана Илиева  Свечников

2            Олга Храмова  Свечников

3            Белослава Иванова      ЦСКА София

3            Михаела Николова       Корсар

5            Кристина Миланова     Корсар

6            Габриела Захаринова  Свечников

7            Йоана Ефимова             Свечников

8            Елица Станимирова     Свечников

Младежи, отборно

1            Свечников 3      Христо Ефимов, Валентин Кювлиев, Павел Павлов

2            Русе      Веселин Великов, Николай Николов, Стефан Калинов-Рохас

3            Свечников 2      Виктор Павлов, Тодор Стойчев, Ясен Стоянов

Девойки, отборно

1            Свечников         Александра Бояджиева, Калина Атанасова, Йоана Илиева, Емма Нейкова

2            Свечников 2      Габриела Захаринова, Ана Михайлова, Елица Станимирова

3            ЦСКА София      Теодора Вутова, Алина Брандао, Белослава Иванова