Пламен Диков и Кристина Данаилова триумфираха на държавното първенство на шпага

Пламен Диков от НСА и Кристина Данаилова от Пентатлон триумфираха в индивидуалната надпревара от държавното първенство на шпага за мъже и жени. Състезанието се проведе в Пловдив с участието на 41 мъже и 25 жени.

При мъжете Пламен Диков беше категоричен по пътя към финала, като излезе от групите с шест победи, а в елиминациите победи последователно Самуил Штефан от Академик с 15:8 и Живко Чавдаров от Черно море 69 с 15:7. В двубоя за място на полуфиналите Пламен надделя над Радослав Стойчев от Черно море 69 с 15:14, а в полуфинала отстрани Петър Тошков от Младост с 15:11. Във финала състезателят на НСА се изправи срещу съотборника си Светозар Искров и записа победа с 15:1. Така в крайното класиране първи е Пламен Диков от НСА, втори е Светозар Искров от НСА, а на трето място са Петър Тошков от Младост и Илия Чакъров от Черно море 69.

При жените шампионка на България стана Кристина Данаилова от Пентатлон. Тя излезе от групите с пет победи и една загуба, а в елиминациите записа четири поредни победи. В двубоя за влизане сред най-добрите осем Кристина победи Росина Станиславова от Дипломат с 15:8, след това надделя над Виктория Велиславова от София с 15:6, и в полуфиналите отстрани Михаела Стефанова от Пентатлон с 15:9. В мача за титлата Кристина се изправи срещу Юлия Спасова от Пазарджик и вдигна купата след отказване на съперничката й.

Утре държавното първенство на шпага продължава с боевете на мъжете и жените отборно. Резултатите можете да следите в реално време на https://engarde-service.com/siteTemplate.php?lang=en&Organisme=zheleznik&Event=dpf2021&page=competitions.php.

Класиране

Държавно първенство, шпага

Мъже, индивидуално

1            Пламен Диков НСА

2            Светозар Искров НСА

3            Петър Тошков  Младост

3            Илия Чакъров  Черно море 69

5            Деян Добрев    НСА

6            Рахим Рашайда              Младост

7            Радослав Стойчев         Черно море 69

8            Михаил Михайлов        Черно море 69

Жени, индивидуално

1            Кристина Данаилова    Пентатлон

2            Юлия Спасова  Пазарджик

3            Кристина Денина          Пентатлон

3            Михаела Стефанова     Пентатлон

5            Виктория Велиславова София

6            Йоанна Ерменкова       София

6            Яна Попова       Левски

8            Габриела Станиславова             Дипломат