НСА и Пентатлон са отборни държавни шампиони на шпага при мъжете и при жените

Фехтовачите на НСА при мъжете и на Пентатлон при жените станаха държавни шампиони на първенството на шпага, което се проведе в Пловдив.

Тимът на НСА в състав Пламен Диков, Деян Добрев, Светозар Искров спечели първото място, като победи последователно отборите на Олимпик с 45:21, на[RS1]  Пентатлон с 45:23 и на финала – първия отбор на Черно море с 45:41. Така в крайното класиране на първо място е НСА (Пламен Диков, Деян Добрев, Светозар Искров), на второ място е Черно море 1 (Марин Атанасов, Пресиян Кралев, Живко Чавдаров, Илия Чакъров), а на трето място е Пентатлон (Борислав Даскалов, Любомир Германов, Денислав Кантарджиев, Явор Пешлеевски).

При жените шпажистките на Пентатлон победиха тима на Левски с 45:22, а след това се наложи над София с 45:42. В крайното класиране на първо място е отборът на Пентатлон (Кристина Данаилова, Кристина Денина, Петя Петкова, Михаела Стефанова), сребърните медали спечелиха състезателките на клуб София Виктория Велиславова, Рада Георгиева, Йоанна Ерменкова, Камена Цанева, а бронзовите отличия извоюваха фехтовачките на Дипломат Десислава Мантовска, Габриела Станиславова, Росина Станиславова.

Класиранията и резултатите от срещите можете да видите на https://engarde-service.com/siteTemplate.php?lang=en&Organisme=zheleznik&Event=dpf2021&page=competitions.php&fbclid=IwAR3dI4uRjHGASSpTYwXjl6i0dPIPlCsb5MFHVAYqh5F8ndzPcfgn_u1meFc.

Класиране

Държавно първенство, шпага

Мъже, отборно

1            НСА       Пламен Диков, Деян Добрев, Светозар Искров

2            Черно море 1   Марин Атанасов, Пресиян Кралев, Живко Чавдаров, Илия Чакъров

3            Пентатлон         Борислав Даскалов, Любомир Германов, Денислав Кантарджиев, Явор Пешлеевски

Жени, отборно

1            Пентатлон         Кристина Данаилова, Кристина Денина, Петя Петкова, Михаела Стефанова

2            София  Виктория Велиславова, Рада Георгиева, Йоанна Ерменкова, Камена Цанева

3            Дипломат          Десислава Мантовска, Габриела Станиславова, Росина Станиславова


 [RS1]н