България спечели бронз на сабя при кадетките за ЕК в Истанбул

Първият отбор на България кадетки спечели бронзовите медали в турнира на сабя, валиден за Европейската купа, който се проведе през уикенда в Истанбул. Тимът ни в състав Калина Атанасова, Василена Кръстева, Емма Нейкова и Михаела Николова се представи отлично, като остави пред себе си само силните отбори на Гърция и Турция. В първия си двубой от турнира сабльорките ни се изправиха срещу петия тим на домакините и спечелиха с 45:22. Вторият двубой беше срещу Румъния, завършил с триумф на състезателките ни с 45:19. В спора за място на финала фехтовачките ни излязоха срещу Гърция и отстъпиха с 42:45. В двубоя за бронзовите медали българките, представителки на фехтовална академия „Васил Етрополски“, победиха третия тим на Турция с 45:23.

Вторият отбор на България в състав София-Александра Медарска, Натали Мишинева, Яна Серегина и Наталия Спасова завърши на 14 място, а третият ни тим (Сияна Епитропова, Алиа Филипова, Мариела Георгиева, Ана-Франческа Качулева) се класира 15-ти.

В индивидуалната надпревара при кадетките в конкуренцията на 107 състезателки от българските сабльорки най-добре се представи Емма Нейкова, която завърши девета. Калина Атанасова остана 13-та, Сияна Епитропова – 17-та, а Михаела Николова – 18-та.

В отборната надпревара при кадетите първият тим на България в състав Симеон Далеков, Александър Генков, Никола Господинов и Камен Христов се класира седми. Вторият отбор на България в състав Александър Илков, Станимир Пелов, Михаил Стайков и Радослав Воденов завърши на осмо място.

В надпреварата на кадетите индивидуално от българските фехтовачи най-добре се представи Александър Генков, който завърши 26-ти. Симеон Далеков се класира 32-ри, а Никола Господинов – 37-ми.