Йоана Ерменкова е 62-ра при девойките на шпага на Европейското в Нови Сад

Йоана Ерменкова завърши на 62 място при девойките на шпага на Европейското първенство по фехтовка за младежи и девойки, което се провежда в Нови Сад. Тя се представи най-добре от българите във втория ден от надпреварата. При девойките на пътеките излязоха също Виктория Велиславова, Веселина Чимова и Михаела Стефанова. В групите Ерменкова записа две победи, а в първия си двубой от елиминациите победи Виктория Стилер от Дания с 15:13. В срещата за място сред най-добрите 32 Йоана се изправи срещу поставената под N1 Яна Бекмурзова от Русия и отстъпи с 8:15.

Михаела Стефанова излезе от групите с две победи, но загуби двубоя за място сред най-добрите 64 от Кристина Константинеску от Румъния с 8:15. Стефанова зае 66 място в крайното класиране.

Виктория Велиславова също победи две от съперничките си в групите. В първия си двубой в елиминациите тя отстъпи на Габриела Айгерманова от Чехия с 10:15 и завърши 69-та.

Веселина Чимова не завърши състезанието по медицински причини.

При младежите на рапира Велин Стойчев завърши 79-и след една победа в групите, Преслав Бончев е 84-и с 6 загуби в групите, а Виктор Лечев е 85-и с 6 загуби в групите.

В понеделник Европейското първенство за младежи и девойки продължава с боевете на девойки сабя и младежи шпага. На пътеките в Нови Сад ще излязат Йордан Гълъбов, Васил Ивакимов, Рахим Рашайда и Радослав Стойчев. При девойките ще видим Калина Атанасова, Белослава Иванова, Емма Нейкова и Кристина Миланова.

Всички класирания и резултати можете да следите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/1BCE3C2034BB45CAB4B6529663B44FCE#today.