Олга Храмова и Йоана Илиева с успешен първи ден за Световната купа на сабя в Истанбул

Олга Храмова и Йоана Илиева се представиха отлично през първия ден на турнира на сабя в Истанбул, валиден за Световната купа. Двете ни фехтовачки влязоха сред най-добрите 64 на състезанието и утре продължават похода си към призовите места.

Олга Храмова, която в началото на март се класира седма за Световната купа в Атина, отново впечатли с играта си. Днес тя записа четири победи и една загуба в групите, с което се класира за втори кръг от елиминациите. Там възпитаничката на фехтовална академия „Васил Етрополски“ победи силната Сара Нуча от Франция с 15:13 и си гарантира място сред най-добрите 64 в надпреварата. Утре тя ще се изправи срещу поставената София Циараля от Италия за място сред най-добрите 32 в състезанието.

Европейската шампионка за девойки от 2020 г. Йоана Илиева излезе от групите с категоричните шест победи и попадна сред поставените в турнира. Така тя ще играе утре за място сред най-добрите 32 срещу Сайобън Съливан от САЩ.

В надпреварата участваха още четири българки – Ана Михайлова, Кристина Миланова, Емма Нейкова и Теодора Вутова. Емма Нейкова излезе от групите с 2 победи и 4 загуби, а в първи кръг на елиминациите отстъпи на Лука Счуч от Унгария с 10:15. Михайлова, Миланова и Вутова не излязоха от групите след съответно шест, шест и пет загуби.