Михаела Стефанова завърши 24-та на шпага при кадетките на световното в Дубай

Михаела Стефанова завърши на престижното 24 място на шпага на Световното  първенство по фехтовка за кадети и кадетки в Дубай. След като вчера се класира 23-та при девойките, днес състезателката на спортен клуб „Пентатлон“ отново игра отлично.

Стефанова излезе от групите с 4 победи и 2 загуби, а във втори кръг от елиминациите, в среща за място сред най-добрите 32, победи Хадиджа Хасанлъ с 15:6. В двубоя за място сред най-добрите 16 фехтовачката ни отстъпи пред Олександра Романова от Украйна с 12:15.

Втората ни представителка при кадетките Александра Сучкова завърши турнира на 34 място. Тя излезе от групите под N6 след отлична игра и шест последователни победи. Във втория кръг от елиминациите, в мач за място в топ 32, тя загуби от Ева Щефенс от Германия с 9:15.

При кадетите Рахим Рашайда раздели 38-40 място с Антонио Помченко от Украйна и Дидрик Нордтвейт от Норвегия. Българинът излезе от групите след пет победи и една загуба. Във втория кръг елиминациите той се изправи за място сред най-добрите 32 срещу Богдан Лукин от Казахстан и отстъпи с 8:15.

Александър Костадинов завърши на 96 място, след като излезе от групите с две победи и четири загуби. В първия кръг на елиминациите той загуби от Алон Сарид от Израел с 4:15.

Стефан Зафиров се класира 108-ми след две победи и четири загуби в групите.

Утре световното първенство приключва с двубоите от отборната надпревара на шпага при младежите и девойките. България ще участва при младежите с отбор в състав Васил Ивакимов, Александър Костадинов, Рахим Рашайда и Радослав Стойчев и при девойките – с отбор в състав Веселина Чимова, Михаела Стефанова и Александра Сучкова.