Италия спечели първо място отборно на Световната купа на рапира в Пловдив

Италия триумфира в отборната надпревара на турнира на рапира мъже, валиден за Световната купа, в Пловдив. В тима бяха включени трима медалисти от вчерашното индивидуално състезание, и те не срещнаха пречки по пътя към първото място. В първия си двубой, във втория кръг от елиминациите, Джулами Бианчи, Алесио Фокони, Даниеле Гароцо и Томасо Марини, които са на четвърто място в отборната ранглиста на рапира на Международната федерация по фехтовка, се наложиха с 45:20 над Испания. В срещата за място на полуфиналите те преминаха с 45:29 през Унгария. В полуфинала италианците победиха рапиристите на САЩ с 45:27, а във финала се наложиха категорично с 45:28 над Франция.

На второ място в надпреварата завърши отборът на Франция, а трети е тимът на САЩ.

Младият български отбор в състав Васил Чепишев, Виктор Лечев, Преслав Бончев и Калоян Николов завърши на 24 място, след като в първия кръг отстъпи пред Великобритания с 8:45.

Всички класирания и резултати от трите дни на турнира на рапира за Световната купа в Пловдив можете да видите на https://www.engarde-service.com/siteTemplate.php?lang=en&large=E&page=accueil.php.