Българските кадетки четвърти отборно на сабя за Европейската купа в Полша

Българските кадети и кадетки се представиха много добре в турнира на сабя в Конин (Полша), валиден за Европейската купа. В надпреварата участваха Никола Господинов (Младост), Михаил Стайков (Младост), Николай-Томас Георгиев (Пловдив БГ), Мариела Георгиева (Пловдив БГ), Сияна Епитропова (Пловдив БГ) и Виктория Витлиемова (Младост).

Най-добро класиране записа отборът ни кадетки в състав Мариела Георгиева, Сиана Епитропова и Виктория Витлиемова, завършили четвърти от 13 тима. В първата си среща, за място на полуфиналите, българките победиха петия отбор на Полша с 45:35. В срещата за място на финала сабльорките ни загубиха от втория отбор на Полша с 33:45. В боя за бронзовите медали фехтовачките ни се изправиха срещу тима на Турция и след изключително оспорван и емоционален двубой отстъпиха с 44:45, като останаха на крачка от медалите.

В индивидуалната надпревара Мариела Георгиева завърши на 11 място от 66 участнички. Сиана Епитропова се класира 20-та, а Виктория Витлиемова, за която това беше първи международен турнир, е 23-та.

Кадетите ни също показаха характер, като най-добре се класира тимът ни в отборната надпревара. Николай-Томас Георгиев, Никола Господинов и Михаил Стайков спечелиха първия си двубой срещу петия отбор на Полша с 45:21, след което отстъпиха пред втория отбор на Полша с 35:45 и завършиха турнира на пето място.

В индивидуалния турнир при кадетите Никола Господинов завърши 14-ти, Николай-Томас Георгиев е 29-ти, а Михаил Стайков – 84-ти.