Александра Сучкова 16-та на шпага за Европейската купа в Белград

Възпитаничката на спортен клуб по фехтовка София Александра Сучкова завърши 16-та в турнира на шпага в Белград, валиден за Европейската купа при кадетките. Фехтовачката ни игра отлично в конкуренцията на 170 състезателки от 20 държави и заслужено влезе сред най-добрите 16 в надпреварата.

В групите Сучкова записа три победи и три загуби и влезе в елиминациите под N96. В първия кръг от елиминациите, в двубоя за място сред най-добрите 64, Александра победи друга българка – Михаела Стефанова – с 15:13. В срещата за място сред най-добрите 32 Сучкова се наложи над Катерина Петрус от Украйна с 15:11. В следващия двубой шпажистката ни отново игра много добре, победи поставената под N1 в схемата Грета Гачали от Унгария с 15:13 и си гарантира място в топ 16. В срещата за място сред най-добрите 8 Сучкова отстъпи пред Анели Проосвали от Естония с 13:15. Така Александра завърши на 16 място в крайното класиране.

В надпреварата участваха още 12 българки, като от групите излязоха Михаела Стефанова, Моника Недева, Еница Рачева, Боряна Митова, Матея Петкова, Виктория Велиславова, Йоана Карова, а всички момичета натрупаха ценен опит в международни срещи.

Всички резултати и класирания можете да видите на https://www.eurofencing.info/competitions/latest-results/case:results/competitionId:2845.