Калина Атанасова е шеста на сабя за Европейската купа в Айслинген

Калина Атанасова отново показа отлична игра и затвърди доброто си представяне през сезона. Възпитаничката на Фехтовална академия „Васил Етрополски“ завърши шеста в турнира на сабя за кадетки в германския град Айслинген. Надпреварата е валидна за Европейската купа и събра 183 фехтовачки от повече от 10 държави. В състезанието участваха още пет българки, като Мариела Георгиева от Тракия завърши 35-та, Ива Власева от ЦСКА е 70-та, Сиана Епитропова от Пловдив БГ е 102-ра, Мая Антонова от ЦСКА е 166-та, а Александра Атанасова от Пловдив БГ е 173-та.

Калина Атанасова излезе от групите с шест победи, а в елиминациите отстрани Екин Хейкир от Турция с 15:7 и Аманда Ли от САЩ с 15:7. В срещата за място сред най-добрите 16 сабльорката ни победи Нехир Йълдъръм от Турция с 15:14. В двубоя за място на четвъртфиналите Калина надделя над Алара Чермен от Турция с 15:1. В полуфиналите българката се изправи срещу Александра Куваева от Грузия, отстъпи с 11:15 и зае шесто място в крайното класиране.

В отборното състезание първият тим на България в състав Мая Антонова, Ива Власева и Калина Атанасова зае 17 място, а вторият тим със сабльорки Александра Атанасова, Сиана Епитропова и Мариела Георгиева се класира 21-ви.

В индивидуалния турнир при кадетите участваха седем българи, като най-добре се представи Станимир Пелов, завършил на 42-ро място. Никола Господинов е 59-ти, Симеон Далеков е 77-ми, Николай-Томас Георгиев е 92-ри, Михаил Стайков е 147-ми, Димитър Лазов е 158-ми, а Радослав Воденов е 203-ти.

В отборната надпревара при кадетите българският тим в състав Станимир Пелов, Симеон Далеков и Радослав Воденов се класира на 18 място. В първия си двубой сабльорите ни отстъпиха пред петия отбор на Италия с 41:45.

Всички класирания и резултати можете да видите на https://fencingworldwide.com/fr/24440-2022/tournament/.