Данаил Полишев и Виктория Пастърмаджиева с бронзови медал в Zagreb Winter Classic

Данаил Полишев от Пловдив БГ и Виктория Пастърмаджиева от Тракия се класираха на трето място в турнира на рапира за кадети и кадетки Zagreb Winter Classic в Хърватия. В надпреварата участваха състезатели от Хърватия, Словения, Унгария, Саудитска Арабия, Кипър и България.

При кадетите на пътеките в Загреб излязоха 14 състезатели от шест държави. Данаил излезе от групите с четири победи, а в първия кръг от елиминациите победи Марк Андабака (Хърватия) с 15:9. В срещата за място на полуфиналите рапиристът ни надделя над Лука Бублич (Хърватия) с 15:6. В двубоя за място във финала състезателят на Пловдив БГ отстъпи пред Себестиен Бан (Унгария) с 8:15.

В надпреварата при кадетките участваха 18 фехтовачки, а Виктория Пастърмаджиева преодоля групите с четири победи и една загуба. В елиминациите рапиристката ни спечели срещата си за място сред най-добрите осем срещу Корана Сувалко (Хърватия) с 15:2 и влезе в топ 4, след като надделя над Катя Търчин (Хърватия) с 15:5. В полуфинала Виктория отстъпи пред Елизавета Копилцова (Кипър) с 4:5.