Евангелина Велчева 58-а в турнира на рапира Маратон флоре СЕР

Евангелина Велчева показа силен дух и воля за победа в престижния международен турнир на рапира Маратон флоре СЕР, който се проведе през уикенда в Париж. 14-годишната състезателка на фехтовален клуб Ескалибур премери сили при по-големите кадетки до 17 години, тъй като участието й е част от подготовката й за Световното първенство за кадети и кадетки до 17 г. през април в Пловдив.

Евангелина умело преодоля предварителните два кръга от групи с по 7 състезателки като спечели 7 от 12-те срещи (3 в първите групи и 4 във вторите). След двата кръга тя заае 50-та позиция от 141 участнички. В неделя, след пореден кръг с групи до 5 туша, но с по 5 състезателки в група, тя спечели две победи срещу французойка и американка и загуби с 2:3 от израелка и 0:5 от друга французойка. След като зае 53-то място в класирането след последния кръг групи Велчева се срещна в директна елиминация с Андреа Делмора от Венецуела и след оспорван двубой загуби с 8:15 за влизане в първите 64. В крайното класиране тя зае 68-ма позиция.

Огромно браво за издръжливостта и упоритостта на младата рапиристка в двудневния маратон, в който премери сили със състезателки от Франция, Венецуела, Италия, САЩ и Холандия, и показа, че България има своите елитни състезатели. Огромни благодарности за подкрепата и усилията на цялото семейство на Евангелина!

Подробни резултати и класирания можете да видите на https://www.marathon-fleuret.com/page77.html?fbclid=IwAR2ugTFVX8MQFknhz7Rq-nrPxsREJtwV4ZAXGxF08mRkfloy_j5Z_eO8WJ0.