Българските рапиристки завършиха седми отборно в турнира за СК в Австрия

Българските рапиристки Силвия Бажлекова, Златина Караиванова, Сара Младенова и Виктория Пастърмаджиева се класираха седми в отборната надпревара на турнира в Мьодлинг (Австрия), валиден за Световната купа за девойки до 20 години. В състезанието участваха седем отбора. В първия кръг от елиминациите фехтовачките ни се изправиха срещу Полша и отстъпиха с 24:45. За младите ни рапиристки това беше важна среща с по-опитни и обиграни съпернички и въпреки че не записаха победа в надпреварата, българките показаха висок дух и смела игра.

Вчера Виктория Пастърмаджиева се класира 41-ва в индивидуалната надпревара в конкуренцията на 82 фехтовачки. Тя излезе от групите с четири победи и две загуби. В елиминациите рапиристката от Тракия Пловдив отстъпи битката за място сред най-добрите 32 пред Чаянутпад Шинакердчоке от Тайланд с 3:15. Пастърмаджиева все още е кадетка и това е първото й международно състезание при девойките до 20 години. 41-вото й място е показател за шампионския й потенциал и заслужава адмирации.

Силвия Бажлекова завърши на 67 позиция, Сара Младенова е 69-та, а Златина Караиванова е 76-а.

Всички класирания и резултати можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/AAC4DA0748394FFC9B03CC10AA55563E#today.