„София – евростолица на спорта“ награди българските сабльорки за историческия успех в Световната купа

„София – европейска столица на спорта“ и Столична община наградиха днес националния отбор на сабя жени Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова, Ана Михайлова и Калина Атанасова. Националният ни отбор спечели преди седмица историческа първа победа за Световната купа по фехтовка за жени на турнира в Ташкент, а Йоана Илиева бе лице на „София – евростолица на спорта“ през 2020 г.

От името на Столична община и „София – европейска столица на спорта“ зам.-председателят на Фондацията Анатоли Илиев връчи на всяка от състезателките огромен букет и ваучери за по 400 лв. за закупване на спортни стоки и екипировка. На церемонията в  Информационния център на „София – европейска столица на спорта“ присъстваха още треньорът на златния отбор Иво Воденов, Запрян Ванчев от Фехтовална академия „Васил Етрополски“, където тренират момичетата и др.

Състезателките и техният наставник благодариха на Столична община и Фондацията, след което разказаха подробно за историческия успех в Ташкент и не скриха амбицията си това да е само първа голяма стъпка към бъдещите значими победи и триумфи на световните фехтовални пътеки.