Йордан Гълъбов втори на шпага за ЕК до 23 години в Загреб

Йордан Гълъбов спечели сребърен медал в турнира на шпага за мъже до 23 години в Загреб, валиден за Европейската купа. В състезанието участваха 54 състезатели, а България беше представена от Йордан Гълъбов, Светлозар Искров и Самуел Петканчин.

Гълъбов влезе в надпреварата като поставен под N7 и излезе от групите с пет победи от пет срещи. В елиминациите фехтовачът ни спечели първия си двубой, за влизане сред най-добрите 32, срещу Филип Хорват от Хърватия с 15:6. В следващата среща българинът победи Едуардо Вализер от Италия с 15:11. В двубоя за място в топ 4 Гълъбов се наложи над Пиетро Тасинари от Италия с 15:12. В полуфинала шпажистът ни надделя над Николо Бонага от Италия с 15:13, а във финала отстъпи пред Лукаш Якуб Йоханидес от Словакия с 9:15.

Светлозар Искров също игра много добре и завърши седми в крайното класиране. Той излезе от групите с пет победи и една загуба, а в елиминациите победи Алесандро Масчерони от Италия с 15:13 и Милош Джурович от Сърбия с 15:11, с което си гарантира място в топ 8. В срещата за място на полуфиналите Искров отстъпи пред Лукаш Якуб Йоханидес от Словакия с 8:15.

Самуел Петканчин се класира 25-ти.

Всички класирания и резултати можете да видите на https://www.eurofencing.info/competitions/upcoming-tournaments/case:competitions/tournamentId:874.