Силвия Бажлекова 90-та на рапира девойки в Пловдив

Силвия Бажлекова се представи най-добре от българските фехтовачи в четвъртия ден от световното първенство по фехтовка за младежи и девойки, кадети и кадетки в Пловдив. В надпреварата на рапира девойки тя раздели 90-91 място с Анабел Рот от Чехия. Рапиристката ни излезе от групите с три победи и три загуби. В директните елиминации тя отстъпи в първата среща, за място сред най-добрите 64, пред Амелия Олжевска от Полша с 4:15.

Виктория Пастърмаджиева завърши турнира 104-та. Тя излезе от групите с две победи и четири загуби, а в първата си среща от елиминациите загуби от Аурора Грандис от Италия със 7:15.

София Цонева не успя да стигне до елиминациите, след като в групите не записа нито една победа и в крайното класиране раздели 147 място с Катя Трчин от Хърватия.

Сара Младенова също претърпя шест загуби в групите и раздели 152 място с Хана Шик Мендес от Коста Рика.

В състезанието на рапира младежи България беше представена от четирима фехтовачи, като най-предно класиране записа Васил Чепишев. Той раздели 137 място с Туна Алп Коркмаз от Турция. Чепишев излезе от групите с две победи и четири загуби, а в елиминациите отстъпи в първия си двубой пред Николей Шоун Фелипе от Филипините с 10:15.

Преслав Бончев, Матей Матеев и Виктор Лечев не излязоха от групите след съответно една победа и пет загуби за Бончев, и по шест загуби за Матеев и Лечев. В крайното класиране Бончев е 157-ми, Матеев – 188-и, а Лечев раздели 192 място с Лука Крайцигер от Словения.

Утре световното първенство продължава с боевете на рапира индивидуално кадетки и кадети. Всички класирания и резултати от световното първенство в Пловдив можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/2A65901B9E17425CBA049E3E5C901173#today.