Българският тим на рапира девойки завърши 31-ви на световното в Пловдив

Българските рапиристки се класираха на 31-во място отборно на световното първенство по фехтовка за младежи и девойки. Силвия Бажлекова, Сара Младенова, Виктория Пастърмаджиева и София Цонева записаха една победа и една загуба в конкуренцията на още 33 отбора.

В първия си двубой от елиминациите, за място сред най-добрите 32, фехтовачките ни победиха Нова Зеландия с 45:44. В следващата среща българките се изправиха срещу изключително силния отбор на Италия, и отстъпиха с 5:45, което ги изпрати на 31 място в крайното класиране.

При младежите отборът ни рапира в състав Преслав Бончев, Васил Чепишев, Виктор Лечев и Матей Матеев завърши на 43 място от 44 тима. В първия кръг от елиминациите фехтовачите ни отстъпиха пред Швеция с 18:45.

Утре световното първенство продължава с индивидуалната надпревара на шпага при младежите и девойките. За България ще се състезават Васил Ивакимов, Алекс Костадинов, Рахим Рашайда и Радослав Стойчев (младежи) и Михаела Стефанова, Александра Сучкова, Виктория Велиславова и Рая Ягова (девойки).

Всички класирания и резултати можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/2A65901B9E17425CBA049E3E5C901173#today.