Министър Весела Лечева награди спортисти за постигнати успехи на големи първенства

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди състезатели за постигнати успехи на големи първенства. 
На церемония в ММС за постиженията си във фехтовката почетни плакети получиха Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова, които спечелиха златния медал в отборната надпревара при жените на сабя на Световната купа в Узбекистан, както и бронзовите медалистки на сабя отборно при девойките на Световното първенство по фехтовка в Пловдив – Калина Атанасова, Белослава Иванова, Ана Михайлова и Емма Нейкова. 
Министър Лечева отличи и призьорите от Европейското първенство по борба до 23 г. в Румъния – европейския шампион в свободния стил при 125-килограмовите Георги Иванов и Иво Илиев, бронзов медалист в кат. до 67 кг класически стил. Отличена беше и бронзовата медалистка при 57-килограмовите от Световното първенство по бокс за жени в Индия – Светлана Каменова. 
Наградени бяха и българските биатлонисти, които спечелиха три отличия на Европейското първенство за младежи и девойки в Латвия. Лора Христова извоюва сребърен медал в преследването и бронзово отличие в спринта, а Благой Тодев добави още един сребърен медал в надпреварата на 15 км. 
Максим Костов получи почетен плакет за сребърния си медал на Европейското първенство по снукър за юноши до 16 г. в Малта, а за постигнатото девето място на Европейския шампионат по шахмат за жени бе отличена Надя Тончева. 
„Поздравявам Ви за големите постижения. Те показват, че България има голям потенциал. Поздравления за труда, който полагате всеки ден в тренировките. Пожелавам Ви успех и в предстоящите състезания“, обърна се министър Лечева към спортистите. 
Наградени бяха и треньорите по бокс – Борислав Георгиев, фехтовка – Ивайло Воденов, борба – Салим Салим и Тарек Абделслам, биатлон – Адам Колоджиейчик и снукър – Братислав Кръстев. 
„Благодаря Ви за усилията. Знам пред какви предизвикателства сте изправени, но съм уверена, че ще продължавате да правите всичко възможно България да има успехи и в бъдеще“, каза министър Лечева.