Българските кадетки се класираха четвърти на сабя за Европейската купа

Ива Власева, Виктория Витлиемова, Ева Атанасова и Ралица Гаджева завършиха на четвърто място в турнира на сабя кадетки, валиден за Европейската купа. Надпреварата се проведе през уикенда в Тбилиси (Грузия), а в отборното състезание при кадетките участваха 11 тима от 5 държави.

В първия си двубой от турнира за място на полуфиналите българските фехтовачки победиха четвъртия отбор на Турция с 45:38. В следващата си среща, за място във финала, сабльорките ни отстъпиха пред първия отбор на Турция с 35:45. В двубоя за бронзовия медал Власева, Витлиемова, Атанасова и Гаджева загубиха от Узбекистан с 23:45 и завършиха състезанието на четвърто място.

В индивидуалната надпревара на кадетите Никола Господинов завърши на 10 място в конкуренцията на 44 състезатели, а Константин Атанасов е 36-ти.

В турнира кадетки индивидуално от четирите български представителки най-добро класиране записа Ралица Гаджева, завършила шеста от 46 състезателки. Виктория Витлиемова остана на 11-а позиция, Ева Атанасова е 33-та, а Ива Власева – 39-та.

Всички класирания и резултати от турнира можете да видите на https://engarde-service.com/app.php?id=3365H2.