Йоана Илиева завърши 17-а за Световната купа в Атина

Йоана Илиева се класира 17-а в турнира на сабя жени в Атина, валиден за Световната купа. За участие в състезанието бяха записани 197 сабльорки от цял свят, като вчера бяха определени 64-те най-добри, които днес трябваше да спорят за призовите места. Олга Храмова премина предварителните пресявки с четири победи в групите и две в елиминациите. Йоана Илиева влезе директно във втория ден от турнира като поставена заради високия си ранкинг в световната ранглиста.

В първия си двубой днес Йоана Илиева победи Зузана Цизлар от Полша с 15:14 и си осигури място сред най-добрите 32. В среща, валидна за място сред най-добрите 16, сабльорката ни отстъпи пред Михела Батистон от Италия с 12:15 след изключително оспорван двубой и зае 17 място в крайното класиране. Илиева подобрява играта си с всяко състезание и затвърждава мястото си в световния елит на сабя.

Днес Олга Храмова излезе в първата си среща срещу Арачели Наваро от Испания и отстъпи с 11:15, класира се 48-а в надпреварата и отново показа много добра игра.

Утре състезанието продължава с двубоите от отборната надпревара. Българският тим в състав Калина Атанасова, Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова излиза срещу Азербайджан в първата се среща от елиминациите.

Всички класирания и резултати можете да видите на https://www.fencingworldwide.com/en/12155-2023/direct/2.