Българските сабльорки девети отборно за Световната купа в Белгия

Българският отбор на сабя жени завърши на девето място в турнира в Синт Никлаас (Белгия), валиден за Световната купа. В надпреварата участваха 20 тима от 20 държави, като на пътеките излязоха най-добрите фехтовачки в света. Калина Атанасова, Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова играха много добре и затвърдиха мястото си в световния елит на сабя.

В първата си среща от директните елиминации, валидна за място в топ 8, българките отстъпиха пред Испания с 40:45. Съперничките поведоха след третата смяна, а сабльорките ни не успяха да обърнат резултата до края. В двубоите за разпределение на местата от 9 до 16 отборът ни, воден от националния треньор Ивайло Воденов, показа стабилна игра и железни нерви. Атанасова, Храмова, Илиева и Нейкова победиха първо Алжир с 45:24, след това надделяха над Полша с 45:44 и в срещата за 9-10 място след изключително оспорвана игра победиха и Азербайджан с 45:44, с което заеха 9 място в крайното класиране.

Всички класирания и резултати от състезанието можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/D207740F2F7E42D6A04F821DBEF6D94B#today.