Приключи първият ден от Световното първенство по фехтовка в Рияд

Първият ден от Световното първенство по фехтовка за младежи и девойки, кадети и кадетки в Рияд приключи с надпреварите на рапира младеж и девойки. България беше представена от две рапиристки и един рапирист, като Нина Марковски се класира на 78 място, Виктория Пастърмаджиева завърши 83-а, а Данаил Полишев раздели 158-159 място с Йекабс Озолинс от Латвия.

В турнира на рапира девойки се включиха 145 състезателки от 48 държави. В групите Нина Марковски записа три победи и три загуби, с което се класира за директните елиминации. Там възпитаничката на фехтовален клуб Тамплиер отстъпи пред Вераника Зайферт от Германия с 10:15 и зае 78 място в крайното класиране.

Виктория Пастърмаджиева излезе от групите с три победи и три загуби. В първия кръг на елиминациите възпитаничката на Пловдив БГ отстъпи пред Амели Цанг от Великобритания с 4:15 и завърши надпреварата на 83 място.

В надпреварата при младежите участваха 181 състезатели от 62 държави. Данаил Полишев, възпитаник на Пловдив БГ, записа в групите 1 победа и 5 загуби, с което раздели в крайното класиране 158-159 място с Йекабс Озолинс от Латвия.

Днес световното първенство продължава с турнирите на рапира кадети и кадетки. На пътеките за България ще излязат Виктория Пастърмаджиева и Данаил Полишев.

Всички класирания и резултати можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/FC5D73D1E44442FC895B3B1E5FF7C13B#today.