Александър Костадинов е 33-ти на шпага кадети на СП по фехтовка в Рияд

Александър Костадинов завърши на 33 място в турнира на шпага кадети на световното първенство по фехтовка в Рияд. Възпитаникът на фехтовален клуб Черно море Варна игра много добре в конкуренцията на 146 шпажисти от 62 държави. Другият ни представител при кадетите Явор Денчев завърши на 138 място.

Костадинов стартира ударно в групите, като записа шест победи от шест срещи. Така той се класира директно за втория кръг на елиминациите и беше поставен под N7. В първата си среща, за място сред най-добрите 32, той отстъпи пред Рустам Исламов от Киргизстан с 8:15 и завърши надпреварата на 33 място.

Явор Денчев не успя да победи нито един от съперниците си в групите и се класира на 138 място.

Утре световното първенство продължава с отборните надпревари на шпага младежи и девойки. Българският тим при девойките е в състав Боряна Митова, Михаела Стефанова, Виктория Велиславова и Рая Ягова. При младежите ще ни представят Явор Денчев, Васил Ивакимов, Александър Костадинов и Рахим Рашайда. Всички класирания и резултати можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/FC5D73D1E44442FC895B3B1E5FF7C13B#today.