Олимпик фехтовален клуб

profileimage

Олимпик фехтовален клуб е сдружение с нестопанска цел, създадено през 2008 г., в полза на обществото и по специално на децата. Идеята за създаването му и да привлекат повече деца към спорта, да се ангажира максимално тяхното свободно време, да се изградят у тях спортни навици и постоянство, да се отклонят от пороците на днешния ден – цигари, наркотици и застоял живот.

Тренировките по фехтовка са изключително интересни. Използват се разнообразни игри, които способстват за развиването на  скоростта, координацията, концентрацията, издържливостта и бързината.

Екипът на “Олимпик Фехтовален Клуб” се стреми да осигури на възможно най-широк кръг от хора възможността да се докоснат до магията на фехтовката, известна като аристократичен и интелектуален спорт.

 Детски курсове по фехтовка

Нашите детски уроци по фехтовка са подходящи за момчета и момичета.

Класовете на фехтовка са ръководени от екип от високо квалифицирани треньори, които провеждат заниманията за  децата в игрова форма и забавна атмосфера. Във всяка група се използват специфични за възрастта игри, за да се подобри скоростта и координация, усъвършенстването на специфични умения и тактическо мислене във фехтовката. Децата се учат на работа с оръжие и придвижване, правилата по време на фехтовалния бой!

В Олимпик фехтовален клуб, ние предлагаме една вълнуваща и безопасна среда, за да усъвършенствате спорта и насърчаваме децата да останат с клуба да се развиват. В по-напредналите стадии те ще могат да вземат участие в различни състезания по фехтовка- клубни, училищни, национални първенства или международни състезания. Нашите треньори ще бъдат с тях за да им помагат и мотивират.

Индивидуално обучение:

Предлага по-голяма гъвкавост по отношение на дните и часовете на уроците. Състезателят може да се обучава в началото само индивидуално, а в последствие да се присъедини към някой курс или паралелно с обучението му в група да взима индивидуални уроци.

Индивидуални уроци са най- върховно изживяване на обучение по фехтовка. Ще бъдат съобразени нивото на подготовка на състезателя, личността и темперамента му.