Фехтовален клуб „Свечников“

profileimage

Фехтовален клуб „Свечников” е най-бързоразвиващият се клуб. Председател и главен треньор е Ивайло Воденов, помощник-треньор е Весела Шаламанова, инструктор Росен Райкин. Развива сабя (мъже/жени).v

От създаването си през 2008 година до сега успя да се утвърди и като най-силният клуб по фехтовка в България на сабя(най-много спечелени медали от вътрешни и международни състезания). Състезателите в клуба се подготвят в специализирания фехтовален център „В. Етрополски”. Базата на клуба разполага с най-съвременното фехтовално оборудване. Освен собствена база, клубът провежда тренировки в 15 училищни центъра в София. Клубът предоставя възможност на всички, без ограничение във възрастта и нивото на подготовка, да започнат да практикуват фехтовка. Нашата програма за физическо развитие на децата започва още от най-ранна възраст – 5 години. Заниманията с фехтовка в ранна детска възраст осигуряват здраве, двигателен опит, формиране на умения и изграждане на мотивация за самостоятелна двигателна дейност. Децата, стават по-силни, по-издръжливи, по-бързи, по-концентрирани, по-координирани и по-ловки. Предоставяме възможност за индивидуални и групови занимания.

Състезателите от клуба участват и са медалисти както във вътрешни така и в международни състезания – европейски купи, световни купи, световни първенства.
Клубът е организатор съвместно с БФФ на един от най-силните международни турнири по фехтовка на сабя за кадети (до 17г.). – „Сабята на Етрополски”, кръг от европейската купа по фехтовка.

Брой занимаващи се с фехтовка: 180 души.
Брой картотекирани състезатели за състезателната 2014/2015: 41 души.
Изявени състезатели: Атанас Арнаудов, Панчо Пасков, Антонио Иванов, Весела Шаламанова, Йоана Илиева, Йоанна Ефимова, Георги Георгиев.